Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

Dec 15, 2020

Geen film is zo kerstig als It's a Wonderful Life (1946). Regisseur Frank Capra smeet zijn volledige sappig sentimentele inborst in deze sneeuwerige vertelling. Bioscoopbezoekers lieten 'm misschien nog vrij links liggen, maar op tv vond-ie zijn succes. Het verhaal van George Bailey (James Stewart) die een leven lang zichzelf heeft opgeofferd voor zijn dorpsgenoten in Bedford Falls.

Hij zit helemaal aan de grond en staat op het punt zich van een brug te gooien. Iedereen was beter af als hij nooit geboren was, denkt hij. En dan verschijnt engel Clarence om hem een belangrijke les te leren. Hij laat hem zien hij de wereld eruitziet zonder hem. 

Iemand die de film nog nooit gezien had is Amanda Morina. Ze recenseerde vorig jaar nog een hele rits aan kerstfilms op haar kanaal Dinner and a Movie Mag, maar deze ging aan haar voorbij. Zou dus wel eens tijd worden, niet? Amanda liet zich verrassen, en dus gunnen we jullie dezelfde ervaring: geen spoilers. Wordt er geduimpjeworsteld, of is ze het in de traditie van Duimpjekerstelen volledig eens met host Ruud, die graag weer eens wegzwijmelde bij It's a Wonderful Life?

Ook hebben we het over Hallmarks visie op wat kerst is. Slechteriken in kinderfilms komen even ter sprake. En ook kun je even worden meegenomen in Ruuds frustratie, wanneer hij niet op de naam van Jimmy Stewart kan komen.

Je kunt de Duimpjeworstelen Filmpodcast steunen op Patreon!

Links:

Extra links: