Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

May 4, 2021

Critici buitelden over elkaar heen, om deze film zo hard mogelijk te dissen. Een zestal Razzies viel 'm ten deel. En ook op de IMDb-lijst met de slechtste honderd films prijkt zijn naam. Cats (2019) van Tom Hooper is een populair object voor haat. Maar wat nou als er ook iemand is die deze film zonder een greintje ironie heel erg liefheeft?

Kunstenaar en performer Pim Steinmann gaf Cats op Letterboxd de volle vijf sterren. Ze luistert de muziek op repeat en reisde bijna heel ver af om de musicalverfilming nog één keertje op groot scherm te zien, toen het nog net kon. Nu schuift ze graag aan om haar liefde voor deze film te delen in de podcast. En host Ruud geeft Pim graag dat podium. Want, ook al vond hij de film zeker niet goed, hij heeft er zelf wel een dikke bak lol aan beleefd.

Dus schuif aan voor een heerlijk bizar CGI-feest, met antropomorfe kakkerlakken en amper verhaal. Misschien ben je achteraf ook wel overtuigd om Cats de kans te geven die die verdient. Want het is een wonder dat zoiets als dit bestaat. En als je jezelf eraan over kunt geven, is het op zijn minst een belevenis.

Ook hebben we het in deze aflevering over de relatie tussen laserontharing en de uncanny valley, hoe Rebel Wilson in een gootsteen plast en onze ideale plannen voor Cats 2.

Steun Duimpjeworstelen op Patreon! En ontvang leuke extraatjes ^_^

Links:

Extra links: