Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

Jul 14, 2023

Verjaardagscadeautjes zijn vaak sowieso al een beetje kut. Maar wat nou als je rebelse jongere broer je een of ander 'levensveranderend' sensationeel rollenspel cadeau doet? Het overkomt de rijke bankier Nicholas van Orton (Michael Douglas) in The Game (1997). Al snel slaat de paranoïa toe: is dit wel echt een spel? Wie is erbij betrokken? Hoe kom ik er in godsnaam uit?

Fincher staat garant voor geraffineerde thrillers, maar zelfs dat kan met een slecht einde zomaar in elkaar donderen. Zo ondervindt filmjournalist en tv-redacteur Timna Rauch (o.a. Cine.nl). De afloop van The Game maakte haar niet zomaar boos, de hele film werd erdoor compleet teniet gedaan. En er zouden zomaar eens verrassende mensen aan haar kant kunnen staan.

Het gaat in deze aflevering ook over gaslighting, de big dick energy van een spel als dit aan iemand cadeau doen en het genot van (goed uitgevoerde) onbevredigende filmeindes.

Links:

Extra links: