Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

Oct 17, 2023

LIFF komt eraan! Het Leiden International Film Festival staat jaarlijks garant voor lekkere Amerikaanse indies, heerlijke what-the-fuck-titels en nieuwe ontdekkingen. Dit jaar opent het filmfeestje op 26 oktober met Dream Scenario, een lekker staaltje Nic Cage-rariteit van de maker van Sick of Myself. Maar da's in de nabije toekomst pas. Host Ruud reist in deze afevering alvast af naar Leiden om te gaan filmbabbelen met een van de festivalprogrammeurs!

Bob de Brabandere is LIFF-programmeur en werkzaam bij Bioscopen Leiden, en hij wil graag een boompje opzetten over Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017). Want na twee twee knallers te hebben gezien van regisseur Martin McDonagh, wist Bob niet zo goed wat hij hiermee aanmoest. En het "jeukt" nog steeds, aldus de programmeur. Niettemin werd McDonagh's nieuwste, The Banshees of Inisherin, vorig jaar de openingsfilm van het festival...

Three Billboards bleek een Oscarvehikel voor zowel hoofdrolspeler Frances McDormand, als voor Sam Rockwell. Samen schitteren ze als respectievelijk de moeder van een een vermoorde tienerdochter wier moord na maanden nog steeds niet opgelost is, en een sullige, racistische agent met een drankprobleem. Zij, Mildred, laat reclameborden plaatsen waarop ze een aanklacht doet tegen de politiemacht. Hij, agent Dixon, raakt daardoor op zijn zachtst gezegd gefrustreerd...

En het gaat er ook over hoe de blik op de film na korte tijd flink is veranderd door de 'Defund the police'-protesten in de VS, over de casting van Peter Dinklage en Samara Weaving en natuurlijk krijgen we een paar lekkere festivaltips mee!

Steun Duimpjeworstelen op Patreon! En ontvang leuke extraatjes ^_^

Links:

Extra links: