Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

Apr 24, 2019

Hoe bestaat het? Je hebt van die klassiekers die iedereen leuk vindt. Van die stukjes licht vermaak die unaniem op handen worden gedragen. Als je het veertje in de openingsscène bij de voeten van Forrest Gump ziet neerdwarrelen, weet je gewoon dat je 2 uur en 22 minuten gaat genieten. Toch? Blijkbaar geldt het niet voor iedereen.

Filmwetenschapper Peter Verstraten is altijd een goedgemutste filmkijker, maar aan deze heeft hij een broertje dood. Hij doceert film aan de Universiteit Leiden, schrijft boeken als 'Humour and Irony in Dutch Post-war Fiction Film' en verzorgt inleidingen en nagesprekken bij films. In Forrest Gump ziet hij een flinke scheut neoconservatieve propaganda. Dan kun je volgens Peter beter New Kids Turbo kijken.

Tom Hanks speelt Forrest Gump, de man met een laag IQ en een stel goede renbenen. De film van Robert Zemeckis won 6 Oscars, waaronder die voor Beste Film en Beste Mannelijke Hoofdrolspeler. Hij staat op een twaalfde plek in de IMDb top 250 van beste films en heeft er een waardering van 8,8. En net dat steekt Peter extra.

Ook hebben we het over de klasse in Nederlandse film, Gary Sinise en champignons.

Extra links:

'Gump' van Weird Al Yankovic: https://www.youtube.com/watch?v=hQwWaWFjd0Y

I Love The Smell Of Filmquiz In The Morning (20 mei 2019): https://www.facebook.com/events/2188408804539013/