Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

May 8, 2019

De show moet doorgaan! Zelfs als micro-organismen de keel van Ruud raspender dan ooit maken en er flink wat gehoest moet worden geknipt, blijft hij het met anderen oneens zijn over films. Voor jullie plezier. Nou ja, oneens… Niet helemaal eens in elk geval zeker!

Deze keer bakkeleit hij erop los met filmmaakster Nena Tijsma! Samen met haar vriend Niek Groven runt ze het filmbedrijf NNfilm. Nena trekt als regisseur aan de touwtjes, terwijl Niek zich stort op de camera en de montage. Samen maakten ze onder andere de schitterende filmshort ‘Fucking Sokken’, gebaseerd op een kort verhaal van Dennis Gaens.

Nena is groot fan van Nocturnal Animals (2016), de tweede film van - oorspronkelijk - modeontwerper Tom Ford. Met hoofdrollen voor Amy Adams en Jake Gyllenhaal en een plot binnen een plot is het een ambitieuze film, maar of die ambities helemaal waar worden gemaakt? Daar valt gelukkig heel leuk over te discussiëren.

Verder gaat het ook over Jake Gyllenhaal, de oppervlakkigheid van de modewereld en toxic masculinity. Wordt lekker zen met deze aflevering!

Extra links:
- WTF podcast (Marc Maron) met Kenneth Lonnergan: https://www.wtfpod.com/podcast/episode-969-kenneth-lonergan

- Vergelijking Nocturnal Animals met boek: https://www.youtube.com/watch?v=HGai0fzU5dc

- Interview over Fucking Sokken (Cinimma): https://www.youtube.com/watch?v=zRdbk-TtAcQ