Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

Jul 17, 2019

Een nagenoeg perfecte film, tot de laatste 10 minuten dan. De teleurstelling was groot voor Constant Hoogenbosch, die eerst flink had zitten genieten van Hereditary. Onze host Ruud bleef echter tot het einde in zijn nopjes, en dat levert natuurlijk gemakkelijk een nieuwe aflevering van Duimpjeworstelen op. 

Constant is dé filmkenner van Nijmegen. Onder de paraplu van zijn bedrijf Movie Machine verzorgt hij lezingen, gespreksleiding en cursussen over film. En hij doceert bij filmopleidingen en maakt mogelijk de pittigste filmquiz van heel Nederland. En dat allemaal vanuit het warme Nijmegen.

Hij keek erg uit naar Hereditary, het speelfilmdebuut van jong megatalent Ari Aster. De 'Exorcist van de 21ste eeuw', zo werd wel gezegd. Hoeveel Constant ook genoot van een erg groot deel van de film, het einde werd hem echt te potsierlijk. Tja, je kunt niet iedereen tevreden stellen. En welk beter moment om het daarover te hebben, nu Aster's tweede film, Midsommar, op het punt staat van uitkomen?

Hail Paimon!

Links:

Extra links: