Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

Sep 11, 2019

In de traditie van een hele reeks Schwarzenegger-films zijn we weer terug! Het duurt nog tot eind oktober voordat Terminator: Dark Fate uitkomt, maar zo lang konden we echt niet wachten met het uitbrengen van deze aflevering over de allereerste Terminator-film. En wat hebben we weer een toffe podgast!

Lisa Westerveld is sinds 2017 Tweede Kamerlid namens GroenLinks. Daarvoor zat ze in de Nijmeegse Gemeenteraad. Presentator Ruud kent haar al uit de tijd dat ze beide rondliepen op de Radboud Universiteit. Toen hij redacteur was bij het Algemeen Nijmeegs Studentenblad (ANS), zat Lisa in het bestuur van Studentenvakbond AKKU.

En we hebben het dus over The Terminator, de film waarmee regisseur James Cameron doorbrak in 1984. Arnold Schwarzenegger ís de moordmachine uit de toekomst die jaagt op Sarah Connor (Linda Hamilton), moeder van een toekomstige verzetsleider in een oorlog tussen mens en machine. Gelukkig hebben de mensen ook Kyle Reese (Michael Biehn) terug gestuurd om haar te beschermen.

Verder gaat het ook over het filosofische vraagstuk rond Kunstmatige Intelligentie, nostalgie naar het VHS-tijdperk en de rol van vrouwen in actiefilms.

Extra links: