Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

Oct 9, 2019

Hoe heilig is een klassieker? Eigenlijk komt dat nauwelijks ter sprake in deze aflevering over de remake van de horrorfilm Suspiria uit 2018. Want, zo vindt podgast Martijn van Koolwijk, het is juist interessant om te zien wat een regisseur doet om een nieuwe versie te legitimeren. Het is gewoon dat Luca Guadagnino volgens hem een paar flinke steken laat vallen.

Woordkunstenaar Martijn heeft geregeld op het podium gestaan bij Mensen Zeggen Dingen, is te horen geweest in de literaire podcast Ondercast. Hij is één van de aanstichters en een redacteur van het literaire tijdschrift De Horizonvreter, waarvan het eerste nummer sinds juli te koop is. Een blad vol sciencefiction, fantasy en horror, waaronder Martijns korte verhaal Clowns.

Waar Martijn de beeldenpracht zag zonder erdoor te worden geraakt, heeft host Ruud wel flink zitten genieten van Suspiria. Een soundtrack van Thom Yorke kan geen kwaad hebben gedaan. Maar ook de dansscènes, de drievoudige rol van Tilda Swinton en de complete heruitvinding van de plot wisten hem wel te kietelen.

Ook gaat het deze aflevering uitgebreid over dualiteit, overbodige remakes en een rondzoemende vlieg.

Links: