Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

Jan 1, 2020

Ooit was Thomas Olde Heuvelt een Nijmeegs jongetje dat droomde van een pretpark vol dinousaurussen en fantasierijke verhalen. Nu reist hij als horrorauteur de hele wereld rond om met zijn fans een praatje te maken. Sinds zijn Beekse horrorepos HEX een internationale doorbraak kreeg, mede dankzij vriendelijke woorden van Stephen King, gaat het lekker met zijn schrijverscarrière. En 2019 was een goed jaar, met o.a. het uitkomen van zijn nieuwe boek Echo, ook een dikke aanrader.

Voor Duimpjeworstelen keert Thomas even terug naar zijn jeugdliefde voor verschrikkelijke hagedissen. In 2015 zag hij Jurassic World, en dat drukte bij hem precies de goede knoppen in. Eindelijk zag hij hoe de dinodierentuin operationeel was. Maar ook in dit derde vervolg op Spielbergs klassieker uit 1993, Jurassic Park, breekt de pleuris uit.

En verder gaat het over: Thomas' aversie voor superheldenverhalen, dinosauriërs met veren en de laserharp van George R.R. Martin.

Links:
 
Extra links: