Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

Aug 11, 2020

"De val van Pixar." Staat deze studio niet nog gewoon pal overeind? Niet volgens Henk van der Velden, animatieliefhebber en een van de drijvende krachten achter de Arnhemse filmpodcast de Filmerds. Inside Out is volgens hem niet de eerste keer dat Pixar op zijn bek ging. Maar wel een pijnlijke misser. 

In deze kleurrijke animatie kijken we in het hoofd van Riley. Zij is net naar San Francisco verhuist, en dat bevalt niet best. Maar de rapen zijn helemaal gaar als twee van de vijf kernemoties die haar hersenen aansturen, Joy en Sadness, vermist raken. Terwijl de twee hun weg terug vinden naar het commandocentrum, leert Joy de belangrijke les dat verdriet soms ook nodig is.

Met de vrolijke figuurtjes in Riley's hoofd krijgen we eigenlijk een beeldende uitleg van een kinderdepressie, die zelfs de kleintjes kunnen snappen. Helaas voor Henk leren we ook wat abstract denken is. Niet zijn favoriete segment.

Verder gaat het ook over de al dan niet vergane glorie van Pixar, duurt het iets langer dan handig om te achterhalen welke bal wanneer geel of blauw is gekleurd en hebben we het over lekker griezelen. Althans. Een van ons vind dat wel lekker.

Links:

Extra links: