Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

Apr 6, 2021

"Come back to me." Als je die woorden niet vaak genoeg kunt horen, is Atonement (2006) van regisseur Joe Wright een dikke aanrader. Keira Knightley en James McAvoy zeggen het in elk geval heel vaak tegen elkaar in dit zeer romantische arthousedrama met een literair randje. Want het gaat om een verfilming van het gelijknamige boek van Ian McEwan.

En Atonement is ook het verhaal van de jonge Briony (Saoirse Ronan) die iets ziet wat ze niet helemaal begrijpt en er daardoor voor zorgt dat de lover van haar zus in de bak belandt. En vervolgens in Frankrijk op de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Kostuums, one-takers, een heerlijke schurkenrol van Benedict Cumberbatch. Joe Wright neemt het er duidelijk van!

Voorvechter van deze film is filmmaker en podcaster Lauren Walet. Als je nog niet hebt geluisterd naar haar gesprekken met Phebe in Filmpraatjes de Podcast, wordt het eens hoog tijd. Ze hebben al themashows gemaakt over onder andere Wes Anderson en Saoirse Ronan. En... maandelijks nieuwe afleveringen! Maar nu is Lauren dus bij ons te gast om het te hebben over de pracht van Atonement.

En verder gaat het ook over wijlen Brian Dennehy, de schrijfkwaliteiten van het personage Briony en over hoe Lauren mensen de Pathé-bioscoop uit laat zetten. Op terechte momenten uiteraard!

Links:

Extra links: