Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

Jun 29, 2021

Twee keer Nic Cage voor de prijs van één, dat is de droom! In het script voor Adaptation. (2002) legde Charlie Kaufman vooral vast hoe het hemzelf niet lukte om een film te schrijven. Cage speelt zowel hem als een fictieve tweelingbroer, die ook meteen de tegenpool van Kaufman is. En Spike Jonze regisseert de boel. Voor de een is dit een openbaring van wat je allemaal kunt doen in cinema, als je jezelf maar vrij genoeg voelt om het aan te durven. Maar voor de ander duidelijk niet.

Irritant zelfbeklag, dat vindt mediawetenschapper Linda Duits het. Daar wordt ze liever niet mee lastiggevallen. En dus schuift ze graag aan voor deze aflevering. Duits ken je misschien ook van haar columns in Folia, opiniestukken in diverse dagbladen of van haar eigen podcasts: Onder Mediadoctoren en Geeky DIngen

En verder gaat het ook over oppervlakkige popcultuur vanuit een postmodernistische blik, de vergelijking tussen Kaufman en Woody Allen en wat je bedoelt als je zegt dat iets "heel erg Nieuwegein" is.

Steun Duimpjeworstelen op Patreon! En ontvang leuke extraatjes ^_^

Links:

Extra links: