Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

Apr 5, 2023

Met die nieuwe Dungeons & Dragons-film in de bios is het goed om eens de filmgeschiedenis in te duiken. In de jaren tachtig had je namelijk geen bestaande intellectual property nodig om avontuurlijke fantasyfilms geproduceerd te krijgen. Kwaadaardige laserschietende ridders uit de ruimte waren na het succes van Star Wars nog hip. Maar in Krull (1983) staan ze tegenover een heldhaftige prins, een stel gewiekste rovers, een cycloop en een tovenaar. Of ja... tovenaar...

Toen de film uitkwam werd-ie meteen verkozen tot slechtste film van het jaar. Zwaar onterecht, vindt cultuurwetenschapper en scifi-kenner Edwin van Meerkerk. Hij verdedigt Krull al jaren tegen zijn vrienden, en krijgt daarvoor nu ook het meest geschikte platform. En al heeft de film genoeg tekortkomingen, host Ruud moet toegeven dat hij er een dikke bak plezier aan heeft beleefd.

Prins Colwyn en prinses Lyssa gaan trouwen om hun families te verenigen tegen de dreiging van de duistere vijand The Beast, wiens zwarte burcht elke dag verplaatst naar een nieuwe locatie. Maar op de bruiloft verschijnen ongenode gasten: ridders met lasers, die de twee adellijke families uitroeien en de bruid kidnappen. Colwyn moet een legendarisch wapen vinden, en leren leiding te geven aan een zootje ongeregeld om zijn wereld, Krull, te redden. 

En het gaat ook over hoofdrolspeler Ken Marhalls imitatie van Errol Flynn en het kleine trompetje van James Horner, en Edwin geeft terloops lekker even af op Coldplay.

Steun Duimpjeworstelen op Patreon! En ontvang leuke extraatjes ^_^

Links:

Extra links: