Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

Apr 18, 2023

Is er een film die meer eighties is dan Scarface (1983)? Giorgio Moroder op de synthesizer, blitse pakken, spierballengeweld en hele ladingen cocaïne. Gooi er nog wat heerlijk geschmier bij van de grote Al Pacino, het dik aangezette schrijfwerk van Oliver Stone en ook nog de strakke regie van Brian de Palma. Dan zou je toch iets groots moeten hebben? 

Wel, toen host Ruud deze klassieker voor het eerst zag, vond hij de Cubaanse crimineel Tony Montana eigenlijk vooral maar een domme lul. De hele persoonlijkheidscultus begreep hij al helemaal niet. Dus dat het al drie jaar heeft moeten kosten voor hij eindelijk een aflevering over deze pet hate kon maken, is misschien al een wonder op zich. Maar de aflevering is er nu. Nummer 117. En bovendien met een gast die dit onderwerp dubbel en dwars waard is om dit onderwerp voor te bewaren.

Als een ware raconteur stapt namelijk de Nederlandse filmregisseur en -producent Paul Ruven de Nijmeegse podcaststudio – beter bekend als Ruuds huiskamer – in. De man achter films als Filmpje!Mafrika en Mijn beste vriendin Anne Frank is wel te spreken over deze gangsterklassieker. Hij heeft zelfs in 2014 met acteurs Noel Deelen en Uriah Arnhem zijn hoed voor de 1983-versie afgenomen, met zijn eigen film Son of Scarface. En hij zit boordevol verhalen.

Al binnen vijf minuten gaat het namelijk over de auto van Ron Jeremy, het huizenkoopgedrag van Al Pacino en hoe Paul de Leeuw al heel vroeg fan was van Quentin Tarantino.

Steun Duimpjeworstelen op Patreon! En ontvang leuke extraatjes ^_^

Links:

Extra links: