Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

Aug 22, 2023

"I think this just might be my masterpiece", zo luiden de laatste woorden die worden gesproken in Inglourious Basterds (2009). Is dit een metatekstueel grapje van regisseur Quentin Tarantino zelf? Het was de eerste keer dat hij samenwerkte met filmster Brad Pitt, en hij hielp zijn ontdekking Christoph Waltz hiermee aan een Oscar en een Hollywoodcarrière. Maar vooral was het de eerste keer dat hij een met een dikke rode pen de wereldgeschiedenis naar zijn hand zette. En vooral naar de hand van zijn geliefde sappige filmwraak.

Maar een meesterwerk, laat staan zijn grootste? Voor filmcriticus en eindredacteur Thierry Verhoeven (FilmTotaal, Schokkend Nieuws) was het dat in elk geval niet. Al de eerste keer, toen hij er met vrienden naartoe ging, ging hij niet mee in de jubelstemming van de rest van het lieve kijkerspubliek. En na drie kijkbeurten ziet hij alleen maar meer gaten die hij in de film kan prikken. Geen probleem, want hoeveel host Ruud ook elke keer geniet van deze film, hij prikt gewoon vrolijk mee.

Ook gaat het over hoe niet iedereen meer weet wie Sharon Tate was, de nare bijsmaak van high school shootings in deze film, en over filmrecensenten als personages in je film opvoeren.

Steun Duimpjeworstelen op Patreon! En ontvang leuke extraatjes ^_^

Links:

Extra links: