Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

Nov 14, 2023

"Welkom in Brabant KUT!", las het op een bord langs de snelweg. De sporen van New Kids waren lange tijd, en zijn eigenlijk nog steeds wel een beetje, merkbaar in de landerijen onder de rood-wit geblokte vlag. Richard, Robbie, Barry, Rikkert en Gerrie waren een industrie op zich. Sketches, optredens in videoclips van hippe artiesten, een carnavalsnummer en natuurlijk ook twee succesvolle bioscoopfilms. Maar behalve dat ze op hun manier legendarisch zijn, hoe goed zijn New Kids Turbo (2010) en New Kids Nitro (2011) nou echt?

Op zijn minst beter dan ze hoeven te zijn. Goed zelfs, als je podgast Wouter Monden (Elektra Podcast) mag geloven. Maar vooral teringgrappig! Deze comedian, verantwoordelijk voor de publieksopwarming bij De avondshow van Arjen Lubach, houdt wel van de lompe, gewelddadige en seksistische humor van New Kids. Want, laten we eerlijk zijn, de lading valt in elk geval niet serieus te nemen, toch?

Regisseursduo Steffen & Flip, die zelf de twee minst uitgesproken leden van het vijftal vertolken, kregen zowat carte-blanche van EyeWorks om een film te maken. En dat hebben we geweten. In deel 1 besluiten de Brabantse hangjongeren om nergens meer voor te betalen, met een volksopstand tot gevolg. En in deel 2 wordt Nederland overspoeld door Friese zombies. Om nog maar te zwijgen van alle autoaanrijdingen, rokende en drinkende zwangere vrouwen, moordpartijen en al het gescheld. Pak er een lekker Schültie bij en luisteren maar!

We hebben het er ook over hoe Turbo de 23st-bestverdienende film van Nederlandse bodem is, hoe je het woord 'kut' uitlegt aan buitenlanders, en het festivalleven van Gerrie-acteur Tim Haars.

Steun Duimpjeworstelen op Patreon! En ontvang leuke extraatjes ^_^

Links:

Extra links: