Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

Feb 21, 2024

Wat was de grootste plotwending van rond de eeuwwisseling? Die van The Sixth Sense? Of die van The Others? Dat Tyler en de verteller dezelfde persoon zijn? Dat de Millennium Bug een hoop gebakken lucht was? In 2001 deed Vanilla Sky ook een gooi naar een eindtwist die de geschiedenisboeken in moest gaan, maar het was er een die host Ruud nooit heeft kunnen bekoren. Deze film stond daardoor al heel lang op het verlanglijstje om eens te onderwerpen aan een kritische blik.

Maar nu, op de valreep voor een lange welverdiende podvakantie, gaat het eindelijk gebeuren. Want podgast en cinefiele singer-songwriter Kim Janssen is fan! Het nieuwe album Video Days van zijn band Cape Sleep komt uit op vrijdag 23 februari, en daarna gaan ze touren door het land. Maar nu schuift Kim dus eerst aan om deze oude favoriet eens lekker uit elkaar te trekken. 

En dan gaat het natuurlijk ook over de filmmuziek van Nancy Wilson, bekend van de rockband Heart, de ontdekking van regisseur Crowe door filmlegende Polly Platt en de vergelijking tussen Vanilla Aky en het origineel waar het een remake van is, Abre los ojos.

Steun Duimpjeworstelen op Patreon! En ontvang leuke extraatjes ^_^

Links:

Extra links: