Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

Feb 7, 2024

Harold Ramis is dood. Lang leve de Ghostbusters-franchise! Regisseur Jason Reitman neemt met Ghostbusters: Afterlife (2021) het stokje over van zijn vader, Ivan, die de eerste twee delen regisseerde. En dat stemt heel veel fans van de originele franchise tevreden, of in elk geval een stuk meer dan die reboot uit 2016 deed. En toch heeft ook die zeker zijn fans!

Maar Bram Koedam en Leon Jackson van de filmpodcast Moviegelul met Vrienden behoren toch vooral in het kamp die meer hebben met Afterlife dan met Answer the Call. Bram gaat zelfs zo ver om te zeggen dat-ie deze beter vindt dan het origineel. Maar dat zul je Leon nooit horen beweren, zeker niet aangezien hij zelf graag zijn boiler-suit aantrekt, om op beurzen rond te hangen met zijn vrinden van de Ghostbusters Dutch Division.

En ook gaat het over de doodsheid van het stadje Summerville, en wie er gestalte geven aan Harold Ramis' personage Egon Spengler in dit nieuwe deel. Maar vooral vertelt Leon waarom deze franchise, en vooral die originele film, zo ontzettend belangrijk voor hem zijn.

Steun Duimpjeworstelen op Patreon! En ontvang leuke extraatjes ^_^

Links:

Extra links: