Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

May 22, 2019

Podpeople! We hebben in aflevering 8 alweer een zeer pientere podgast te pakken. Tja, wat heeft Dennis Gaens niet gedaan? Schrijver van gedichten en proza, presentator van het een en ander, docent en soms zelfs een beetje dj. Maar de kans is, op dit platform, groter dat je hem kent als radiomaker.

Dennis was in 2014 een van de eerste Nijmegenaren die een langlopende podcast begon, en wel een literaire. Ondercast beleefde met de Kerst van 2018 zijn allerlaatste aflevering. Een gemis, maar het opent wel Dennis’ agenda voor andere toffe projecten. Zo werkte hij met Hanneke Hendrix aan de VPRO-podcast De Kloof.

Met host Ruud kruist hij de degens om het op te nemen voor Guardians of the Galaxy (2014), van regisseur James Gunn. Niemand zag het succes aankomen van deze superheldencomedy uit de Marvel-stal. Een verzameling buitenbeentjes vormt noodgedwongen een team om het op te nemen voor het hele Melkwegstelsel. En Dennis ziet wat deze film heeft betekend voor onze hele notie van wat superheldenfilms kunnen zijn.

Verder hebben we het ook over ‘storytelling’, David Hasselhoff en Ruuds intimiderende dvd-verzameling.

 

Links:

Extra link: