Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

Jan 14, 2020

Literair of niet, als je in een Boyband zit, weet je vast wat van muziek. Toch? Wout Waanders krijgt in elk geval kippenvel, elke keer als Ewan McGregor de eerste zangnoten inzet van Elton Johns klassieker Your Song om Nicole Kidman te paaien. Je leest het goed, de stadsdichter van Nijmegen schuift deze keer aan om te soebatten over een film, en de film is Moulin Rouge!

Als er al een film is, die regisseur Baz Luhrmann ten voeten uit is, dan is het die wel. Een overdadige setdesign, volgepropt met visuele geintjes en tierlantijntjes, een bom vol anachronismen lijkt afgegaan en er is één ding dat heiliger lijkt dan al het andere: feestvieren. Wout geniet ervan. Host Ruud, geen fan van Luhrman, deed hem een plezier om die film eindelijk eens te gaan kijken, maar zichzelf blijkbaar niet.

Verder gaat het ook over: Max Havelaar, 'Waar is Wallie?' en de betekenis van bestaande liedjes in film, en in een nieuwe context.

Links:

Extra links: