Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

Jul 14, 2020

Als iemand een uitdaging stuurt om het over Yes Man (2008) te babbelen, hoe kun je dan nog 'nee' zeggen? Het is de film die radio-dj en podcaster Patrick Kicken al jaren aan mensen aanraadt, omdat hij er heel veel herkenning bij heeft. Jim Carrey gaf hem hiermee een les om het leven te omarmen.

In de film speelt deze beroepsmalloot namelijk ene Carl, die beroepsmatig 'nee' moet verkopen aan iedereen die een lening wil bij zijn bank. Maar ook in zijn normale leven is 'nee' zijn credo. Maar na een seminar draait hij 360 graden om en zegt hij overal volmondig – en dwangmatig – 'JA!' tegen. Met allerlei gekke gevolgen van dien.

En dan gaat het ook over van alles, zoals hoe Patrick zijn liefde voor films een beetje verloren is, de gedeelde affiniteit met Jim Carrey en waarom host Ruud jarenlang heeft volgehouden dat hij van een bepaald iemand nog wat cd's tegoed heeft (maar nu niet meer).

Links:

Extra links: