Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

Feb 23, 2021

"Oh, what a day! What a lovely day!" Dit is de aflevering die je niet voor mogelijk hield. Host Ruud heeft iemand gevonden die het graag wil opnemen tegen Mad Max: Fury Road. Dit post-apocalyptische actie-epos van regisseur George Miller wordt door veel kenners gezien als een van de beste actiefilms van de 21ste eeuw. Vooruit, tot nu toe dan. Ronkende motoren, chroomkleurige gezichtsverf en een knalrode freak met een vlammende gitaar. En dat allemaal in een feloranje woestijn, met een soundtrack van Junkie XL. Wat valt daar nou niet leuk aan te vinden?

Te gast deze keer is Indra van 't Hooft. Zij is City Producer bij het 48 Hour Film Project (48HFP), voor Eindhoven en Nijmegen, en zelf fervent filmmaker. Meestal in de rol van producent. Ze had natuurlijk mee kunnen gaan in de overweldigende stroom van populaire opinie. Maar, geheel Furiosa waardig, sloeg ze plotseling linksaf. En dus ontstaat er opnieuw een titanenstrijd, maar dan nu aan de podcastmicrofoon.

In het vierde deel van de Mad Max-cyclus zien we Tom Hardy in de titelrol. Hij raakt verstrikt in een reddingsoperatie. Imperator Furiosa (Charlize Theron) probeert namelijk met haar oorlogstruck de bruiden van geweldenaar Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne) veilig te stellen. En dan blijkt één van Joe's soldaten, Nux (Nicholas Hoult) ook stiekem aan boord te zijn geklommen. 

En verder hebben we het ook over de wondere wereld van Tolkien, hoe filmsmaak een wig kan drijven in een relatie en de verwachte golf van boze reacties die Indra gaat krijgen van bevriende filmmakers.

Steun Duimpjeworstelen op Patreon! En ontvang leuke extraatjes ^_^

Links:

Extra links: