Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

Dec 29, 2021

"Ik háát Requiem for a Dream", zei collega-podcaster Peter Scheffer in het eerste mailcontact. Dat is nog eens een sterke pitch! Voor host Ruud was dit namelijk een film die diepe indruk maakte aan het einde van zijn tienerjaren, en die hij ook keer op keer opnieuw kon kijken.

Dit is sowieso de film waarmee regisseur Darren Aronofsky zichzelf in 2000 op de kaart heeft gezet. En als je Requiem zelf niet hebt gezien, ken je ongetwijfeld de filmmuziek van Clint Mansell. Vooral Lux Aeterna, het centrale thema is te pas en te onpas gebruikt. In trailers, parodieën en zelfs een notoire compilatie van Nicolas Cage-gekte.

Podgast Peter ken je misschien beter als Retrogamepapa, de host van podcast De Ridders van de Retro Tafel. Daarin duikt hij, meestal met mede-ridders Alex en Klaas (ook wel Klaas en Alex), in de geschiedenis van videogames. Wie vroeger naar de cartoon Captain N keek en zich weleens afvraagt hoe de hoofdpersoon er hedendaags uit zou moeten zien... Waarschijnlijk zoals Peter.

We hebben het ook over de acteercarrière van Jared Leto, het mogelijke effect van de film op Peters drinkgedrag en de filosofische discussie: lotsbetemming versus toeval.

Steun Duimpjeworstelen op Patreon! En ontvang leuke extraatjes ^_^

Links:

Extra links: