Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

Mar 22, 2022

"Making up a song about Coraline! She's a peach, she's a doll, she's a pal of mine"

Het Kaboom Animation Filmfestival gaat 28 maart van start, en dus is het een goede gelegenheid om weer eens een animatiefilm erbij te pakken. En deze keer voor het eerst stop-motion! Coraline (2009) vertelt het verhaal van een blauwharige tiener die een deur vindt naar een andere wereld. Eén waar haar ouders wél leuke mensen zijn. Alleen of knopen voor ogen nou zo'n goede mode-accessoire vormen?

We schuiven aan bij festivalprogrammeur Maarten van Gageldonk. Al sinds hij Kloosterkino in Nijmegen begon, heeft hij een hoop moois uit animatieland een plek op het witte doek gegeven. En ook als head of program van Kaboom komt zijn scherpe oog en gevoel voor kwaliteit uitstekend van pas. Coraline is echter niet per se de animatiefilm waar hij met de warmste gevoelens aan terugdenkt.

En verder gaat het ook over vrouwen als heksen en verslavingsmetaforen, de invloeden van anime en een verteller als Maurice Sendak, en de kwestie Burton vs. Gaiman.

Steun Duimpjeworstelen op Patreon! En ontvang leuke extraatjes ^_^

Links:

Extra links: