Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

Mar 10, 2020

Een live action Lion King? Ach welnee, het is gewoon uit de computer komen rollen, en het haalde 1,7 miljard dollar op. De figuren uit de klassieker uit 1994 zien er nu uit alsof ze echt in de Afrikaanse serengeti zouden kunnen rondlopen, en hebben stemmen van mensen die nu beroemd zijn. Maakt dat een goede film?

Ja, vindt Angela Verkuijlen. Ze is een van de aanstichters van de Cultuur Academy, een initiatief om Nijmeegse cultuurmakers op weg te helpen, en was tot eind 2017 nog de Nachtburgemeester van Nijmegen. Ook maakt ze theater en richtte ze ooit mede de Plees to Be op. En ze houdt van The Lion King, in welke versie dan ook.

Host Ruud walgt er echter maar van. 

Verder hebben we het ook over de vocale capaciteiten van Beyoncé, nieuwe technieken als gimmick om films aan de man te brengen en de sex appeal van leeuwenvrouwtje Nala.

Extra links: