Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

May 5, 2020

Zelden trekt een arthousefilm zo veel publiek als The Revenant in 2015/16. Misschien was het de Oscar-buzz? Het zou dan uiteindelijk ook de eerste Academy Award opleveren voor Leonardo di Caprio als acteur. Maar toch. Veel mensen zagen het vooral als een goedmakertje, waar onze Leo al veel betere – genegeerde – acteerprestaties had geleverd. En laten we eerlijk wezen; over The Revenant wordt niet meer heel veel gepraat.

Maar nu wel! Want AD-filmjournalist en podcaster Gudo Tienhooven wil graag van het hart wat voor lege huls hij dit vindt. Plaatjes van bomen om van te kwijlen, maar niet veel meer dan dat. In zijn eigen MovieInsiders podcast maakte hij tegen co-host John de Jong al eens de vergelijking met een andere film die menselijk lijden in een flink staaltje mooifilmerij verpakte. Welke? Dat hoor je in de show.

Host Ruud kan na een nieuwe kijkbeurt alleen maar constateren dat hij The Revenant nog steeds een dikke duim omhoog geeft. Oftewel: genoeg voer voor gesprek!

Ook hebben ze het over het achtste wereldwonder Werner Herzog, hoe acteurs een Oscar winnen en over verkracht worden door een beer. Joepie!

Links: