Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

Jun 30, 2020

Tijd voor wat Bayhem! Als er een astroïde ter grootte van Texas op de aarde afkomt, stuur je daar natuurlijk Bruce Willis op af, en rust je hem uit met iets wat zo hard mogelijk explodeert. Tenminste, als je Michael Bay heet. Geef hem een paar stoere kerels, een Amerikaanse vlag en wat speelgoed, en hij geeft je er een luide, gelikte en vooral vermakelijke film voor terug.

Onze vaste jinglemaker en fulltime genie Roy Grutters poseert de vraag: hoe erg is het dat het op zijn zachtst gezegd rammelt aan de feitelijke juistheid in Armageddon? En daarmee drukt hij precies de juiste knoppen in bij host Ruud, voor wie dit ooit de eerste slechte bioscoopervaring was. Maar als beide het ergens over eens kunnen worden, is het dat dit een film is waar je erg lekker over kunt praten.

Roy doceert geschiedenis aan het Valuascollege in Venlo, en was actief als muzikant bij onder andere de Limburgse dialectpunkband Bagger United en het meer folky The Holy Goats. Hij en Ruud organiseerden ooit samen met twee andere goede vrienden Towel Day Nijmegen, een evenement met comedy, muziek, wetenschap en literatuur.

Verder gaat het ook over de wonderbaarlijke soundtrack van Aerosmith, hoe NASA en de wetenschap lessen trekken uit deze popcornfilm en die ene andere ruimtevaartfilm met Billy-Bob Thornton én Bruce Willis.

Links:

Extra links: