Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

Sep 18, 2020

Harrrh, stelletje zeepokken! Het is International Talk-Like-A-Pirate-Day, en dus wordt het releaseschema van Duimpjeworstelen even gekaapt door een speciale aflevering. Dus of je de kajuit aan het schrobben bent, of uit een patrijspoort zit te turen... Wie weet klim je het kraaiennest wel in? Allemaal valide opties. Maar wat je ook doet, luister deze speciale piratencast. 

Te gast is de Nijmeegse animator en liedjesmaker Bart de Piraat. Hij werkte mee aan onder andere Heinz, de film en de korte animatiefilm Mind My Mind, die net naast een Oscarnominatie greep. Behalve dat hij de joligheid zelve is, verorbert hij ook maar al te graag alles wat met piraten te maken heeft. Met wie valt er dus beter te praten over The Goonies?

In deze avonturenfilm – voor kinderen, weet je wel? – vertelt regisseur Richard Donner het verhaal van vier luidruchtige kinderen die een schat gaan zoeken. Gooi er een stel boeven bij, een grot vol dubloenen en een piratenschip dat is bezaaid met skeletten. En hoppa! Avontuur! Deze film wordt op handen gedragen door de hele hipstergeneratie. Maar heeft-ie meer in zich, dan alleen het aanwakkeren van nostalgie? Daar kan Bart nog eens verrassend uit de hoek komen!

Verder gaat het ook over de capriolen van Cyndi Lauper, Barts nieuwe crowdfunding om een Goonies Zwemparadijs te openen en de oorsprong van Barts piraterijen. Aaaarrr!

Links:

 

 

Extra trailers: