Preview Mode Links will not work in preview mode

Duimpjeworstelen


Professioneel filmfan Ruud Vos gaat elke week babbelen met een toffe gast, met wie hij van mening verschilt over een film. Nieuw of oud, het maakt niet uit. En het gesprek mag verder alle kanten op gaan.

Feb 11, 2020

Heb je weleens gebeld naar het nummer op een winactie-sticker op een dvd van meer dan 10 jaar oud? Het is zomaar even een gedachte.

Misschien is het een van de meest memorabele citaten van recent Oscarwinnaar Brad Pitt: "Do you like dags?" Hij zegt het in de gedaante van de Ierse zigeuner Mickey, die iedereen te slim af weet te zijn in de Britse cultklassieker Snatch (2000). Regisseur Guy Ritchie bevestigde ermee dat hij na Lock Stock and Two Smoking Barrels nog meer in zijn mars had. Maar gaat de film wel zo goed mee?

In elk geval wel voor filmer, graphic designer en Nachtwethouder Kyllian Hazes (tevens dj!). Hij kocht de film zelfs op zijn PSP en keek 'm elke keer in de auto op weg naar vakantie. Zelfs na een dikke acht kijkbeurten is hij de kleurrijke verzameling gangsters nog lang niet zat. 

Verder gaat het ook over wat nou een arthousefilm maakt, of je welke film dan ook überhaupt 'nodig' kunt noemen en de vele betekenissen van het woord snatch.

Links: